Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Warzywne pierożki


19.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Warzywne pierożki to przepis na smaczne danie, które można podawać zarówno na ciepło jak i zimno.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  mieszanka chińska
  • 100 g  ser żółty
  • 2 ząbki  czosnek
  • oliwa
  • sos sojowy
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 sztuka  jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź. Ser żółty zetrzyj na tarce. Warzywa podsmaż na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie dodaj posiekany czosnek i smaż, aż woda odparuje. Na koniec dopraw do smaku sosem sojowym, solą oraz pieprzem i przestudź. Ser dodaj do warzyw, wymieszaj.
  2. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdym połóż łyżkę farszu, złóż na pół, sklej trójkątne pierożki. Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę.
  3. Tak przygotowane pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 25 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE