Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Warzywne roladki naleśnikowe na gorąco


08.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Warzywne roladki naleśnikowe na gorąco to przepis na smaczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 ml  mleko
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 sztuka  cebula
  • 125 g  mąka
  • olej
    do smażenia
  • 1 ząbek  czosnek
  • 500 g  pomidory
  • 1 łyżka  tymianek
    posiekany
  • 1 łyżka  bazylia
    posiekana
  • 100 g  ser edamski
    starty
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 główka  sałata
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Letnie mleko zmiksuj z jajkami, szczyptą soli i mąką. Uzyskane ciasto odstaw na 20 minut. Po tym czasie na rozgrzanym oleju smaż naleśniki.
  2. Cebulę oraz czosnek oczyść, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Następnie dodaj do smażącej się cebuli i podlej wszystko odrobiną wody. Gotuj, aż pomidory się rozpadną. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym tymiankiem i bazylią. Całość podgrzewaj jeszcze chwilę, po czym zmiksuj na gładki krem.
  3. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Sałatę poszatkuj. Naleśniki posyp startym serem, ułóż paprykę i sałatę, a następnie zwiń w rulony.
  4. Sos pomidorowy rozsmaruj na dnie naczynia żaroodpornego i ułóż na nim przekrojone na 3 części naleśniki. Całość posyp pozostałym serem i piecz 8 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

roladkiprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE