Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Wegetariański przysmak


18.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  makaronu tagliatelle
  • 2 szklanki  różyczek brokułu
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 3 sztuki pieczarki
  • 1/2 szklanki  mrożonego groszku
  • papryka czuszka
  • 5 łyżek  oleju
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
    Sos
  • 3 łyżki  słodkiego sosu chili
  • 1 łyżeczka  ostrego sosu chili
  • 5 łyżek  sosu sojowego
  • 2 sztuki centymetrowy kawałek imbiru

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odlej, przelej zimną wodą i osącz. Różyczki brokułu i groszek gotuj w osolonej wodzie przez 3 minuty.
  2. Marchew umyj, osusz, pokrój w zapałkę. Pieczarki i czuszkę oczyść, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Tak przygotowane warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj z makaronem, dodaj brokuł i groszek.
  3. W misce wymieszaj sos chili, sos sojowy i starty na tarce imbir. Dopraw do smaku pieprzem i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej makaron z warzywami. Posyp drobno pokrojoną dymką razem ze szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE