Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wegetariańskie sakiewki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  pieczarek
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 4 sztuki różyczki brokułu
  • 2 łyżki  kukurydzy z puszki
  • 5 sztuk fasolek szparagowych
  • 3 łyżki  startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść, ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na mniejsze kawałki. Brokuł oczyść, podziel na małe różyczki i sparz. Fasolę szparagową podgotuj w osolonej wodzie i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki, brokuł oraz fasolkę wrzuć do miski. Dodaj 2 łyżki kukurydzy odsączonej z zalewy, majonez oraz starty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na kwadraty i wyłóż nim foremki do muffinów tak, aby wystawały rogi. Ciasto wypełnij farszem i zakryj go bokami ciasta. Sakiewki piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE