Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka jajko
- 2 sztuki rzodkiewki
- szczypiorek
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 sztuki liście sałaty
- 2 sztuki kawałki papryki konserwowej
- 8 sztuk plasterków ogórka konserwowego
- 4 sztuki wykałaczki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę, szczypiorek oraz rzodkiewkę umyj i osusz.Jajko ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i przekrój na pół. u dołu poziomo wbij po dwie wykałaczki i na każdą końcówkę nałóż po plasterku ogórka. Na obie połówki jajka połóż po kawałku papryki i po łyżeczce majonezu. Na wierzch połóż po rzodkiewce.
- Na rzodkiewkach majonezem narysuj twarz. Na górze zrób czapki z pociętego szczypiorku.
- Jajka podawaj na liściach sałaty.
Źródło przepisu: przyślij przepis!