Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Węgierskie langosze


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 kg  mąki pszennej
  • 1 opakowanie  świeżych drożdży
  • 400 ml  mleka
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  cukru
  • olej
    Sos czosnkowy
  • 1 sztuka śmietana 18%
  • 1 sztuka mały majonez
  • przyprawa gyros
  • 8 sztuk dużych ząbków czosnku
    Dodatkowo
  • starty ser żółty
  • keczup

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Z 6 łyżek mleka, cukru i drożdży przygotuj zaczyn, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce. Po 15 minutach wlej go do pozostałego mleka i połącz z mąką oraz solą. Wyrób ciasto. Jeśli jest klejące, dosyp mąki. Odstaw ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Podziel ciasto na części i rozwałkuj na cienkie placuszki. Smaż langosze na gorącym, głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
  2. Sos czosnkowy: Wymieszaj śmietanę, majonez, przyprawę gyros i zmiażdżony czosnek.
  3. Posmaruj langosze sosem czosnkowym, posyp startym żółtym serem i udekoruj keczupem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE