Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Włoskie gołąbki z soczewicą i mango


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ciekawy przepis wegetariański - warzywno-owocowy wart wypróbowania. Mała porada: aby gołąbki się nie rozwinęły warto spiąć je wykałaczką. Włoskie gołąbki z soczewicą i mango można również podawać na zimno z dodatkiem sosu czosnkowego.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta włoska
  • 1 szklanka  soczewica
    żółta, ugotowana
  • 2 sztuki  cebula
    szalotka
  • 2 łyżki  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • majeranek
    do smaku
  • 1 sztuka  granat
  • 1/2 sztuki  mango

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę włóż do wrzątku na 10 minut, po czym przelej zimną wodą, odsącz i odstaw do przestygnięcia. Następnie obierz ją z liści. Liście średniej wielkości włóż ponownie do wrzątku na 3 minuty, wyjmij i ostudź.
  2. Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj ugotowaną soczewicę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Przełóż do miski i odstaw do wystygnięcia. Następnie dodaj ziarna granatu i pokrojone w kostkę mango. Wymieszaj.
  3. Liście kapusty rozłóż, łyżką nakładaj farsz z soczewicy i zwijaj liście formując gołąbki. Gotowe gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 10 minut do nagrzanego piekarnika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE