Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Wytrawna tarta wegetariańska


08.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Kruche ciasto
  • 250 g  mąki pszennej
  • 125 g  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 1/4 szklanki  zimnej wody
  • 1 szczypta  soli
    Dodatkowo
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 400 g  śmietany zakwaszanej
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • tarty ser żółty
  • ulubione zioła
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę posiekaj z masłem, dodaj pozostałe składniki i zagnieć. Zawiń w folię spożywczą i włóż na 60 minut do lodówki.
  2. Gotowym ciastem wylep formę do tarty, nakłuj je widelcem, przykryj folią aluminiową i wysyp fasolę. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Pieczarki i cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Jajka rozmieszaj ze śmietaną, dodaj resztę składników i wylej na podpieczone ciasto (usuń fasolę). Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE