Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.01.2020 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami


10.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszne i zdrowe dania, dla miłośników jesiennych warzyw i suszonych owoców.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  dynia
    Hokaido
  • 1 opakowanie  ciasto kruche
  • 200 ml  śmietana
    30%
  • 1 opakowanie  ser kozi
  • 1 opakowanie  chrupiąca sałatka Bakalland
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 szczypta  zioła
    świeże

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut.
  2. Formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem.
  3. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną.
  4. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.
  5. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.



Przepis dodany przez:

annimka

Posty : 0

Przepisy: 13


Zobacz więcej na temat:

tartaser koziprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE