Dzisiaj jest: Wtorek, 21.11.2017 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Wytrawna tarta z dynią, kozim serem i ziarnami


10.10.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pyszne i zdrowe dania, dla miłośników jesiennych warzyw i suszonych owoców.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  dynia
    Hokaido
  • 1 opakowanie  ciasto kruche
  • 200 ml  śmietana
    30%
  • 1 opakowanie  ser kozi
  • 1 opakowanie  chrupiąca sałatka Bakalland
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 szczypta  zioła
    świeże

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną w kostkę dynię pieczemy w piekarniku przez ok. 20 minut.
  2. Formę do tarty wykładamy kruchym ciastem, które delikatnie nakłuwamy widelcem.
  3. Upieczoną dynię przekładamy do formy, dodajemy rozdrobniony kozi ser i przyprawy. Wszystko zalewamy delikatnie śmietaną.
  4. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.
  5. Gotową tarę posypujemy Chrupiącą sałatką i świeżymi ziołami.



Przepis dodany przez:

annimka

Posty : 0

Przepisy: 12


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE