Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekana papryka


18.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  papryka czerwona
  • 2 sztuki  cebula
  • 4 plastry  ser żółty
    pikantny
  • 4 sztuki  pomidory
  • 4 ząbki  czosnek
  • 4 łyżki  oliwa
  • 1 szklanka  rosół
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • bazylia
    do smaku
  • zioła
    świeże, do posypania
  • tłuszcz
    do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte, obsuszone papryki wstawiamy do gorącego piekarnika, wyjmujemy po 5 minut, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skórki.
  2. Każdą paprykę rozcinamy do połowy wysokości, usuwamy pestki i miąższ, lekko rozginamy i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania.
  3. Na paprykach układamy plasterki sera, pokrojone w ćwiartki pomidory, posypujemy pokrojoną cebulą i czosnkiem oraz przyprawami, zalewamy rosołem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
  4. Zapiekamy w temperaturze 200°C przez 25 minut, podajemy gorące, posypane świeżymi ziołami.



Przepis dodany przez:

gabriela-kraszewska

Posty : 0

Przepisy: 18


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE