Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zapiekane bakłażany z serem owczym


18.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Do bakłażanów zapiekanych z fetą można również dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry 4 pomidory.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  bakłażan
  • 8 sztuk  oliwki
    zielone
  • 1 opakowanie  fix słodko-kwaśny
  • 250 g  śmietana
  • 2 łyżki  tłuszcz
    do formy
  • 100 g  ser owczy
  • 1 garść  zioła
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj bakłażany, odkrój końcówki. Bakłażany i oliwki pokrój w cienkie plasterki.
  2. Fix rozprowadź w śmietanie. Dodaj pokrojone bakłażany i oliwki. Dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  3. Ser owczy pokrusz i posyp nim bakłażany. Tak przygotowaną zapiekankę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 30 minut. Przed podaniem udekoruj ziołami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE