Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zapiekanka z bakłażanów i mozzarelli


13.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • 300 g  mozzarelli
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany pokrój w 1-centymetrowe plastry, oprósz solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie opłucz, osusz i smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Mozzarellę pokrój w plastry.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dolej sok pomidorowy i zagotuj. Dopraw do smaku.
  3. Sos przelej do naczynia żaroodpornego, następnie ułóż w nim na przemian warstwy bakłażana i mozzarelli. Posyp wszystko solą, pieprzem oraz bazylią i skrop oliwą. Piecz 20 minut w 150 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE