Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekanka z cukinii, sera owczego i pomidorów


20.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  cukinii
  • 100 g  sera owczego
  • 300 g  pomidorów
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  pestek słonecznika
  • masło do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż na 4 plastry. Każdy plaster posmaruj masłem i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 st. C.
  2. Po tym czasie posyp cukinie pokruszonym serem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami.
  3. Jajka wymieszaj z mlekiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Powstałym sosem zalej cukinie. Wierzch posyp pestkami słonecznika. Piecz 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE