Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zapiekanka z gnocchi


16.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekankę z gnocchi przed upieczeniem można posypać startym parmezanem. Potrawę tą można również przygotować w wersji mięsnej dodając 100 g pokrojonej w paski szynki parmeńskiej.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 g  pomidory suszone
  • 5 sztuk  oliwki
    czarne
  • 5 sztuk  oliwki
    zielone
  • 2 sztuki  papryka czerwona
  • 800 g  gnocchi
  • 100 ml  mleko
  • 200 g  ser topiony
    z pomidorem i papryką
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 100 g  rukola
  • tłuszcz
    do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone pomidory pokrój w paseczki. Oliwki pokrój w plasterki. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w spore kawałki.
  2. Gnocchi ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź.
  3. Płytkie naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i przełóż do niego gnocchi razem z pozostałymi składnikami.
  4. W garnku zagotuj mleko. Dodaj pokrojony na kawałki ser topiony i mieszaj, aż ser się rozpuści. Powstały sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Rukolę umyj, osusz i posiekaj. Dodaj do sosu. Powstałym sosem zalej zapiekankę i piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE