Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.02.2020 Imieniny: Donata i Łukasza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zapiekanka z grzybów leśnych i ziemniaków


23.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  obranych, oczyszczonych grzybów leśnych
  • 2 sztuki cebule
  • 200 g  żółtego sera
  • 700 g  ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na grube plastry. Cebule obierz. Ser zetrzyj. Grzyby i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wyłóż plastrami ziemniaków. Posyp je połową startego sera. Wyłóż grzyby z cebulą i ponownie przykryj warstwą ziemniaków. Całość posyp pozostałym żółtym serem. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE