Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Zapiekanka z grzybów leśnych i ziemniaków


23.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  obranych, oczyszczonych grzybów leśnych
  • 2 sztuki cebule
  • 200 g  żółtego sera
  • 700 g  ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na grube plastry. Cebule obierz. Ser zetrzyj. Grzyby i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wyłóż plastrami ziemniaków. Posyp je połową startego sera. Wyłóż grzyby z cebulą i ponownie przykryj warstwą ziemniaków. Całość posyp pozostałym żółtym serem. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE