Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zapiekanka z grzybów leśnych i ziemniaków


23.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  obranych, oczyszczonych grzybów leśnych
  • 2 sztuki cebule
  • 200 g  żółtego sera
  • 700 g  ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na grube plastry. Cebule obierz. Ser zetrzyj. Grzyby i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wyłóż plastrami ziemniaków. Posyp je połową startego sera. Wyłóż grzyby z cebulą i ponownie przykryj warstwą ziemniaków. Całość posyp pozostałym żółtym serem. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE