Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z marchewką i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 ml  śmietany
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 100 g  żółtego sera + do posypania
  • 2-3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cukinia

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię i marchew umyj i pokrój obieraczką na cienkie wstążki.
  2. Mleko wymieszaj z jajkami, śmietaną i mąką. Dodaj czosnek, dopraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Zagotuj, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij z ognia i dodaj żółty ser. Wymieszaj.
  3. Masę przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w nim ciasno zrolowane wstążki marchewki i cukinii. Oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem. Wierzch posyp tartym serem. Piecz 30 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE