Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zapiekanka z marchewką i cukinią


28.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 ml  śmietany
  • 3 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mąki
  • 2 ząbki  czosnku
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 100 g  żółtego sera + do posypania
  • 2-3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cukinia

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię i marchew umyj i pokrój obieraczką na cienkie wstążki.
  2. Mleko wymieszaj z jajkami, śmietaną i mąką. Dodaj czosnek, dopraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Zagotuj, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij z ognia i dodaj żółty ser. Wymieszaj.
  3. Masę przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w nim ciasno zrolowane wstążki marchewki i cukinii. Oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem. Wierzch posyp tartym serem. Piecz 30 minut w 170 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE