Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 200 ml śmietany
- 3 sztuki jajka
- 1 łyżka mąki
- 2 ząbki czosnku
- tymianek
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki mleka
- 100 g żółtego sera + do posypania
- 2-3 sztuki marchewki
- 1 sztuka cukinia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię i marchew umyj i pokrój obieraczką na cienkie wstążki.
- Mleko wymieszaj z jajkami, śmietaną i mąką. Dodaj czosnek, dopraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Zagotuj, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje, zdejmij z ognia i dodaj żółty ser. Wymieszaj.
- Masę przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w nim ciasno zrolowane wstążki marchewki i cukinii. Oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem. Wierzch posyp tartym serem. Piecz 30 minut w 170 st. C.
Źródło przepisu: Przyślij przepis