Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zapiekanka z tortilli i fasoli


14.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka czubata łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 4 sztuki placki tortilli
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dopraw przyprawą do gyrosa i wlej pomidory razem z zalewą. Rozdrobnij pomidory widelcem i gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj odsączoną fasolę.
  2. Tortille pokrój w szerokie paski. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż kawałkami placków, posyp serem i wyłóż połowę fasoli z pomidorami. Następnie ponownie posyp serem i przykryj plackami.
  3. Wierzch posyp serem, przykryj sosem fasolowo-pomidorowym, ułóż pozostałe placki i posyp je serem. Piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE