Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zapiekanka z tortilli i fasoli


14.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 1 sztuka czubata łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 4 sztuki placki tortilli
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dopraw przyprawą do gyrosa i wlej pomidory razem z zalewą. Rozdrobnij pomidory widelcem i gotuj wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodaj odsączoną fasolę.
  2. Tortille pokrój w szerokie paski. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż kawałkami placków, posyp serem i wyłóż połowę fasoli z pomidorami. Następnie ponownie posyp serem i przykryj plackami.
  3. Wierzch posyp serem, przykryj sosem fasolowo-pomidorowym, ułóż pozostałe placki i posyp je serem. Piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE