Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zielona papryka z marchewkowym farszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki zielone papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 4 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 szklanka  ugotowanej kaszy gryczanej
  • 3 łyżki  kukurydzy
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Z papryk odetnij wierzchy. Oczyść z nasion, umyj i osusz. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Marchewki obierz, zetrzyj na dużych oczkach tarki i dodaj do cebuli. Smaż wszystko razem przez 10 minut.
  2. Farsz przełóż do miseczki, dodaj kaszę gryczaną, posiekaną natkę i kukurydzę. Przypraw do smaku. Powstałym farszem napełnij papryki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem. Piecz 45 minut w 190 st. C. Podawaj z sosem pomidorowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE