Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ziołowe gnocchi z pieczarkami


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 250 g  mąki pszennej
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • majeranek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  bulionu
  • 300 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  śmietany 30%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, płaską łyżkę soli oraz posiekane zioła i natkę. Wyrób, formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój na skos. Gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia.
  2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj bulion i śmietanę. Dopraw, wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE