Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Ziołowe gnocchi z pieczarkami


27.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 250 g  mąki pszennej
  • 2 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • natka pietruszki
  • tymianek
  • majeranek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  bulionu
  • 300 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  śmietany 30%
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, płaską łyżkę soli oraz posiekane zioła i natkę. Wyrób, formuj wałki o średnicy 2 cm i pokrój na skos. Gotuj w lekko osolonym wrzątku przez 3 minuty od wypłynięcia.
  2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj bulion i śmietanę. Dopraw, wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE