Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Wzmocnij swoją odporność - jak przetrwać sezon jesienno-zimowy bez przeziębień
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przegląd rosyjskich deserów
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....
CZY WIESZ, ŻE
Dokładne przeżuwanie pokarmów zapobiega występowaniu nadwagi i otyłości. Dlatego niektórzy dietetycy zalecają, aby osoby, które mają problemy z własną masą ciała, za wszelką cenę dążyły do opanowania sztuki powolnego jedzenia. Gdy do ust bierzemy małe kęsy pokarmu i dokładnie je przeżuwamy, jedzenie nie tylko sprawia prawdziwą przyjemność, ale także rytuał ten sprawi, iż szybciej staniemy się nasyceni, dlatego tym samym spożyjemy mniej posiłku. A czy wszystkim nam nie zależy na tym, żeby z jedzenia czerpać, jak najwięcej radości?
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »doctor_t Polecam nasze urocze Bieszczady . Byłem w Berezce niedaleko Polańczyka nad...
LOSOWA DIETA
Dieta białkowaZałożenia - dieta białkowa: Zbudowana jest z sycących śniadań, mięsnych obiadów i nabiałowych kolacji. Nie brakuje w niej też owoców, surówek warzywnych i sałatek. Mimo takiej obfitości jedzenia, odchudzanie powinno dać efekty. Codzienny jadłospis powinien składać się z 4 posiłków. Nie może w nim zabraknąć chudego mięsa, wędlin, jajek, serów i... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła