Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieje cała lista produktów spożywczych, które mogą nas uczulać. Są to zarówno produkty pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Uczulać mogą także wszelkie dodatki do żywności, które stosują prawie wszyscy producenci. Wśród alergicznych roślin wyróżnia się: białko zbóż- gluten, soję, orzechy, czy warzywa z różnych rodzin. Z kolei do zwierzęcych produktów uczulających zalicza się głównie mleko, białko jaja i ryby. Jeśli jesteśmy uczuleni na którykolwiek produkt pamiętajmy o unikaniu go bądź też zastępowaniu przez odpowiedni zamiennik. Osoby uczulone na mleko krowie, mogą spożywać mleko sojowe, natomiast wszyscy nie tolerujący glutenu powinni wybierać zboża bezglutenowe, jak ryż czy kukurydza.
LOSOWA DIETA
Dieta Colette LefortZałożenia - dieta Colette Lefort: Francuska dietetyczka nie zaleca ograniczania ilości jedzenia. Przestrzega jednak przed najadaniem się do syta, jeśli chcemy schudnąć. Oto zasady: - węglowodany i białka możemy łączyć ze wszystkimi warzywami i z większością owoców - oprócz bananów, - do przygotowania potraw nie używamy jednocześnie oleju i margaryny,... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła