Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Przewodnik po serach żółtych
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Przegląd rosyjskich deserów
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka ziemniaczana z selerem naciowym
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w dużą kostkę. Zielone części selera... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...
CZY WIESZ, ŻE
Naczynia aluminiowe są szkodliwe. I chociaż mają wiele zalet, gdyż są lekkie i łatwo się nagrzewają, to udowodnione, że aluminium, z którego powstały, przedostaje się do żywności. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, iż aluminium przyczynia się bezpośrednio do powstawania choroby Alzheimera. Duże ilości uwalnianego aluminium mogą znaleźć się w jedzeniu szczególnie przy gotowaniu dań kwaśnych. Potrawy gotowane w aluminiowych garnkach często się przypalają - cienkie dno i dobre przewodzenie ciepła powoduje nierównomierne nagrzewanie się naczynia.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »doctor_t Polecam nasze urocze Bieszczady . Byłem w Berezce niedaleko Polańczyka nad...
LOSOWA DIETA
Dieta 1500 kcalZałożenia - dieta 1500 kcal: Dobrze skomponowana dieta musi dostarczać nam minimum niezbędnych dla organizmu składników odżywczych, a jej proporcje między białkami węglowodanami i tłuszczami powinny umożliwiać spalanie nadmiaru tkanki tłuszczowej. Tylko zdrowe diety pozwalają na to, by nie wyniszczając organizmu skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła