Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Żywność koszerna - co to takiego? Zasady koszerności i wpływ na zdrowie
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj....
CZY WIESZ, ŻE
W serach żółtych występują dwa rodzaje dziur. Najczęściej występują dziury powstałe w procesie fermentacji
podczas dojrzewania sera. Dziury są zróżnicowane ze względu na wielkość i
częstotliwość występowania. W procesie wytwarzania sera, do mleka
dodaje się bakterie kwasu mlekowego. Bakterie kwasu mlekowego produkują podczas procesu
dojrzewania dwutlenek węgla, który wydzielają w formie gazu. Gaz ten
tworzy puste przestrzenie w jeszcze miękkiej masie serowej. Za wielkość powstałych dziur odpowiedzialna jest temperatura podczas dojrzewania. Przy wysokich temperaturach powstają
duże dziury, a przy niskich małe.
LOSOWA DIETA
Dieta Radosława PiwowarskiegoZałożenia - dieta Radosława Piwowarskiego: Mam własną od lat wypróbowaną dietę. Jest to dieta dla cierpliwych łakomczuchów. Na śniadanie wypijam tylko szklankę soku albo zjadam jakiś owoc. Na kolację jem wyłącznie sałatki. A na obiad - zupę i drugie danie. Deser to duży kawałek domowego ciasta, czekolada oraz kromka wspaniałego gorącego chleba... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła