Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

Kawa po irlandzku


12.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 1 łyżeczka  cukru
  • 50 ml  irlandzkiej whisky
  • 150 g  mocnej i gorącej czarnej kawy
  • śmietanka kremówka na wierzch

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj w szklance cukier z whisky2. Dodaj gorącą kawę, zostawiając miejsce dla kremówki.3. Wymieszaj dokładnie, po chwili po ściance szklanki lub po łyżce wlej kremówkę.



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE