Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Champagne rabarbar


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 750 g  rabarbaru
  • 500 ml  wody
  • 600 g  cukru
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 ml  ginu
  • 1 sztuka butelka wina musującego
  • gaza do przecedzenia soku

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i pokrój w plastry rabarbar. Przełóż je do rondla i zalej wodą. Gotuj 10 minut. Odstaw na godzinę. Po czym przecedź sok przez gazę.
  2. Wymieszaj go z cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia, po czym zbierz pianę z powierzchni.
  3. Do kieliszków wlej po 100 ml syropu rabarbarowego, 25 ml ginu i dopełnij winem musującym. Na końcu możesz też dodać kawałki rabarbaru, które wcześniej należy zagotować z cukrem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta show


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE