Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Champagne rabarbar


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 750 g  rabarbaru
  • 500 ml  wody
  • 600 g  cukru
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 ml  ginu
  • 1 sztuka butelka wina musującego
  • gaza do przecedzenia soku

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i pokrój w plastry rabarbar. Przełóż je do rondla i zalej wodą. Gotuj 10 minut. Odstaw na godzinę. Po czym przecedź sok przez gazę.
  2. Wymieszaj go z cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia, po czym zbierz pianę z powierzchni.
  3. Do kieliszków wlej po 100 ml syropu rabarbarowego, 25 ml ginu i dopełnij winem musującym. Na końcu możesz też dodać kawałki rabarbaru, które wcześniej należy zagotować z cukrem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE