Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Champagne rabarbar


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 750 g  rabarbaru
  • 500 ml  wody
  • 600 g  cukru
  • 1 sztuka cytryna
  • 50 ml  ginu
  • 1 sztuka butelka wina musującego
  • gaza do przecedzenia soku

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i pokrój w plastry rabarbar. Przełóż je do rondla i zalej wodą. Gotuj 10 minut. Odstaw na godzinę. Po czym przecedź sok przez gazę.
  2. Wymieszaj go z cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia, po czym zbierz pianę z powierzchni.
  3. Do kieliszków wlej po 100 ml syropu rabarbarowego, 25 ml ginu i dopełnij winem musującym. Na końcu możesz też dodać kawałki rabarbaru, które wcześniej należy zagotować z cukrem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE