Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Czekolada z chili i z brandy


18.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 100 ml  gorącej śmietanki 30%
  • 100 ml  wody
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  miodu
  • 2 sztuki kieliszki brandy
  • 1 szczypta  chili

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlewamy wodę, następnie dodajemy cukier i połamane kawałki gorzkiej czekolady. Podgrzewamy mieszjąc, aż całość się rozpuści.
  2. Dodajemy śmietankę, miód i szczyptę chili. Podgrzewamy, rozlewamy do filiżanek. Do każdej filiżanki dodajemy po łyżce brandy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 45

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE