Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Czekolada z chili i z brandy


18.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 100 ml  gorącej śmietanki 30%
  • 100 ml  wody
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  miodu
  • 2 sztuki kieliszki brandy
  • 1 szczypta  chili

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlewamy wodę, następnie dodajemy cukier i połamane kawałki gorzkiej czekolady. Podgrzewamy mieszjąc, aż całość się rozpuści.
  2. Dodajemy śmietankę, miód i szczyptę chili. Podgrzewamy, rozlewamy do filiżanek. Do każdej filiżanki dodajemy po łyżce brandy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE