Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Gorąca czekolada po meksykańsku z chili


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  wody
  • 1 łyżeczka  ekstraktu waniliowego lub 1/2 rozdrobnionej laski wanilii
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego cynamonu
  • 1 łyżka  espresso błyskawicznej
  • 1 szczypta  soli
  • 70 g  startej gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki  pełnego mleka
  • chili w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj wodę, następnie dodaj wanilię i dodaj ją do gotującej się wody. Następnie dodaj cukier, cynamon, espresso i szczyptę soli. Gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie dodaj startą gorzką czekoladę. Ubijaj trzepaczką, aż do wymieszania masy. Dodaj powoli mleko i gotuj 1 minutę.
  2. Podawaj natychmiast, na wierzch posyp chili w proszku. Można również dodać na jedną filiżankę małą kulkę lodów waniliowych.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE