Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Herbata z żurawinami


01.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki torebki zielonej herbaty z melisą
  • 50 g  suszonych żurawin
  • 2 sztuki cytryny
  • 4 łyżki  miodu
  • 50 g  świeżego imbiru
  • 4 sztuki gałązki melisy

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj 1 litr wody z suszonymi żurawinami oraz skórką otartą z dwóch cytryn. Następnie dodaj torebki herbaty i listki melisy. Zaparz i wyjmij torebki.
  2. Dodaj sok wyciśnięty z cytryn, 4 łyżki miodu oraz sok z tartego imbiru.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE