Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.06.2019 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Kawa frappe


18.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 ml  kawy espresso
  • 20 kostek  lodu
  • 2 łyżki  stołowe cukru
  • 2 łyżki  stołowe aromatu smakowego np. waniliowego,
  • bita śmietana do przybrania

Sposób przyrządzania:

  1. Do blendera włożyć lód, cukier, aromat smakowy oraz schłodzoną, podwójnie mocną kawę espresso (ok. 2 łyżki stołowe kawy na każde 250 ml wody). Miksować, aż powstanie gładka masa.
  2. Przelać do szklanek i przybrać bitą śmietaną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE