Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Kawa orzechowa z dodatkiem kardamonu


11.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki filiżanki wody
  • 4 sztuki czubate łyżeczki kawy mielonej
  • 2 sztuki czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 sztuki duże łyżki kremu orzechowego
  • 1/2 łyżeczki  kardamonu
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • bita śmietana
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W pierwszej kolejności rozpuścić krem orzechowy w 4 łyżkach gorącej wody i rozlać do 2 filiżanek.
  2. Zaparzyć kawę w dzbanuszku i dopełnić ją filiżanki. Można dodać po łyżeczce cukru.
  3. Na wierzch dodać bitą śmietanę i posypać łyżeczką zmielonych orzechów wymieszanych razem z kardamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE