Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kawa orzechowa z dodatkiem kardamonu


11.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki filiżanki wody
  • 4 sztuki czubate łyżeczki kawy mielonej
  • 2 sztuki czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 sztuki duże łyżki kremu orzechowego
  • 1/2 łyżeczki  kardamonu
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • bita śmietana
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W pierwszej kolejności rozpuścić krem orzechowy w 4 łyżkach gorącej wody i rozlać do 2 filiżanek.
  2. Zaparzyć kawę w dzbanuszku i dopełnić ją filiżanki. Można dodać po łyżeczce cukru.
  3. Na wierzch dodać bitą śmietanę i posypać łyżeczką zmielonych orzechów wymieszanych razem z kardamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE