Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Kawa orzechowa z dodatkiem kardamonu


11.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki filiżanki wody
  • 4 sztuki czubate łyżeczki kawy mielonej
  • 2 sztuki czubate łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 sztuki duże łyżki kremu orzechowego
  • 1/2 łyżeczki  kardamonu
  • 1/2 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • bita śmietana
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W pierwszej kolejności rozpuścić krem orzechowy w 4 łyżkach gorącej wody i rozlać do 2 filiżanek.
  2. Zaparzyć kawę w dzbanuszku i dopełnić ją filiżanki. Można dodać po łyżeczce cukru.
  3. Na wierzch dodać bitą śmietanę i posypać łyżeczką zmielonych orzechów wymieszanych razem z kardamonem i gałką muszkatołową.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Olesia

Posty : 12

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE