Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kawa orzechowo waniliowa


28.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 50 ml  mocnej kawy np espresso
  • 120 ml  mleka
  • 10 ml  syropu waniliowego do kawy
  • 20 ml  syropu orzechowego
  • 2-3 kostki  cukru trzcinowego
    Do dekoracji
  • bita śmietana w spray
  • czekolada w młynku firmy Kotanyi

Sposób przyrządzania:

  1. Do wysokiej szklanki wrzucamy kostki cukru trzcinowego, następnie wlewamy syrop waniliowy.
  2. Do zimnego mleka wlewamy syrop orzechowy i spieniamy mleko, najlepiej w ekspresie.
  3. Parzymy kawę. Do szklanki wlewamy najpierw spienione mleko z syropem orzechowym a następnie kawę.
  4. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i posypujemy czekoladą z młynka.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE