Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Kompot truskawkowy


09.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1.5 kg  truskawek
  • 1 l  wody
  • 400 g  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Gotujemy około 5 minut od zagotowania, a następnie odstawiamy na 2 godz pod przykryciem (w tym samym ciepłym garnku), żeby nabrał aromatu.
  2. Jeśli chcemy zrobić kompot w słoiku to truskawki układamy we wcześniej wyparzonych słoikach 0,5 litrowych (prawie do pełna - zostawiamy od góry 2-3 cm wolnej powierzchni). Z wody i cukru gotujemy syrop, którym kolejno zalewamy truskawki. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy. Słoiki pasteryzujemy około 20 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

franulka

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE