Dzisiaj jest: Wtorek, 18.12.2018 Imieniny: Gracjana i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5829

Kompot z suszonych owoców


10.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 150 g  suszonych śliwek bez pestek
  • 150 g  suszonych jabłek
  • 150 g  suszonych gruszek
  • 150 g  suszonych moreli
  • 4 łyżki  cukru
  • sok z 1 cytryny
  • 2 sztuki gwiazdki anyżku
  • 3 sztuki goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce opłucz i mocz przez 2-3 godziny w 1,5 litra letniej wody.
  2. Następnie dodaj cukier i przyprawy. Gotuj 15-20 minut, aż owoce będą miękkie.
  3. Po ugotowaniu dopraw sokiem z cytryny i jeśli trzeba cukrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE