Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Lemoniada truskawkowa


15.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  truskawek (mogą być mrożone)
  • 550 g  cukru
  • 400 ml  wody
  • 6 sztuk cytryn
  • 2 sztuki gałązki mięty
  • 1 sztuka butelka wody gazowanej

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotuj w rondlu 400 ml wody z 350 g cukru. Wrzuć pokrojone w plastry truskawki (jeśli mrożone to lekko rozmrożone tak, aby można było je pokroić), zmniejsz ogień i gotuj 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Po czym przelej przez sito, aby oddzielić truskawki od syropu.
  2. Sok z pięciu cytryn gotuj z 200 g cukru do uzyskania syropu. Do szklanek włóż lód, liście mięty, plastry świeżej truskawki i cytryny, dodaj 100 ml soku truskawkowego, 50 ml syropu cytrynowego i dopełnij wodą gazowaną. Wymieszaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE