Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Lemoniada z arbuza


08.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kupnego soku z cytryny lub najzdrowiej wyciśniętego z cytryn
  • pół szklanki cukru
  • 3 sztuki i 1/2 szklanki wody
  • 3 szklanki  rozdrobnionego (np. na małe kostki) arbuza bez pestek
  • opcjonalnie trochę wódki jeśli chcemy otrzymać drink alkoholowy
  • kilka kostek lodu

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym dzbanku połącz sok z cytryny i cukier. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
  2. Do blendera wsyp kostki arbuza, następnie wlej dobrze wymieszany syrop. Opcjonalnie można dodać wódkę.
  3. Podawaj z lodem w wysokich szklankach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE