Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.11.2018 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Lussi


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 300 ml  jogurtu, - 300 ml mleka, - sok z 1 cytryny, - 5 łyżeczek cukru, - 1/2 łyżeczki wody różanej (niekoniecznie), - kostki lodu.

Sposób przyrządzania:

    Wlać do miksera lub shakera, malaksera składniki napoju i dokładnie zmiksować z kostkami lodu. Podajemy z plasterkami cytryny. W regionach gdzie jest bardzo upalnie napój lussi przyrządza się z dodatkiem soli zamiast cukru i odrobiną przyprawy garam masala – znaną jako "gorąca mieszanka", która w swoim składzie zawiera: kmin rzymski, kolendrę, pieprz, gałkę muszkatołową, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon i chilli.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

    Joseph Mercola

    Wydawnictwo: Vivante


    W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE