Dzisiaj jest: Wtorek, 31.03.2020 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Mus owocowy


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki brzoskwinie
  • kiść zielonych winogron
  • sok z 2 cytryn
  • 50 g  cukru
  • 150 ml  wody
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • 200 ml  śmietanki 30%

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie sparzyć wątkiem, obrać ze skórki i pokroić na połówki, usunąć pestki, następnie pokroić na plasterki.
  2. Kilka winogron przekroić na pół, pozbawić pestek.
  3. Do rondla wlać wodę, dodać sok z cytryn, cukier i wymieszać.
  4. Gotować na małym ogniu, aż płyn zgęstnieje. Dodać brzoskwinie i winogrona i zmiksować. Ubić śmietankę i delikatnie wymieszać z schłodzoną masą i cukrem pudrem.
  5. Przełożyć do pucharków i udekorować kawałkami owoców.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE