Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Mus owocowy


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki brzoskwinie
  • kiść zielonych winogron
  • sok z 2 cytryn
  • 50 g  cukru
  • 150 ml  wody
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • 200 ml  śmietanki 30%

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie sparzyć wątkiem, obrać ze skórki i pokroić na połówki, usunąć pestki, następnie pokroić na plasterki.
  2. Kilka winogron przekroić na pół, pozbawić pestek.
  3. Do rondla wlać wodę, dodać sok z cytryn, cukier i wymieszać.
  4. Gotować na małym ogniu, aż płyn zgęstnieje. Dodać brzoskwinie i winogrona i zmiksować. Ubić śmietankę i delikatnie wymieszać z schłodzoną masą i cukrem pudrem.
  5. Przełożyć do pucharków i udekorować kawałkami owoców.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE