Dzisiaj jest: Poniedziałek, 14.10.2019 Imieniny: Bernarda i Fortunaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Mus owocowy


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki brzoskwinie
  • kiść zielonych winogron
  • sok z 2 cytryn
  • 50 g  cukru
  • 150 ml  wody
  • 1 łyżka  cukru pudru
  • 200 ml  śmietanki 30%

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie sparzyć wątkiem, obrać ze skórki i pokroić na połówki, usunąć pestki, następnie pokroić na plasterki.
  2. Kilka winogron przekroić na pół, pozbawić pestek.
  3. Do rondla wlać wodę, dodać sok z cytryn, cukier i wymieszać.
  4. Gotować na małym ogniu, aż płyn zgęstnieje. Dodać brzoskwinie i winogrona i zmiksować. Ubić śmietankę i delikatnie wymieszać z schłodzoną masą i cukrem pudrem.
  5. Przełożyć do pucharków i udekorować kawałkami owoców.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE