Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Owocowy napój orzeźwiający


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

  • ćwierć dużego arbuza
  • 3 sztuki brzoskwinie
  • 1 sztuka duża cytryna
  • 1 sztuka limonka
  • woda mineralna bez gazu
  • 1 kostka  lodu
  • kilka listków mięty lub melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pozbawiamy pestek, kroimy na części i wkładamy na pół godziny do zamrażarki.
  2. Brzoskwinie obieramy ze skórki i również pozbawiamy pestek. Owoce miksujemy za pomocą blendera.
  3. Dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Napój przelewamy do dzbanka, uzupełniamy wodą mineralną oraz kostkami lodu.
  4. Pozostałe cytrusy kroimy na plasterki i dodajemy do naczynia. Dekorujemy listkami mięty lub melisy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

franulka

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE