Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Owocowy napój orzeźwiający


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 10 osób


Składniki

  • ćwierć dużego arbuza
  • 3 sztuki brzoskwinie
  • 1 sztuka duża cytryna
  • 1 sztuka limonka
  • woda mineralna bez gazu
  • 1 kostka  lodu
  • kilka listków mięty lub melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuza pozbawiamy pestek, kroimy na części i wkładamy na pół godziny do zamrażarki.
  2. Brzoskwinie obieramy ze skórki i również pozbawiamy pestek. Owoce miksujemy za pomocą blendera.
  3. Dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny. Napój przelewamy do dzbanka, uzupełniamy wodą mineralną oraz kostkami lodu.
  4. Pozostałe cytrusy kroimy na plasterki i dodajemy do naczynia. Dekorujemy listkami mięty lub melisy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

franulka

Posty : 10

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE