Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sorbet jagodowy


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

kanadyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2.5 szklanki  czarnych jagód
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/4 szklanki  syropu z cukru
    Sos cytrynowo-estragonowy
  • sok i skórka otarta z 1 średniej cytryny
  • 1/2 szklanki  wody
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1 sztuka gałązka świeżego estragonu

Sposób przyrządzania:

    Przygotuj sorbet: wymieszaj jagody z cukrem, rozgotuj na maleńkim ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Dodaj sok z cytryny i syrop z cukru, zmiksuj. Przetrzyj przez gęste sitko, przelej do szklanek i zamroź, co pół godziny mieszając. W tym czasie przygotuj sos cytrynowo-estragonowy: wymieszaj w rondelku wszystkie składniki, zagotuj, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw, aby sos nabrał zapachu estragonu. Przecedź i wstaw do lodówki. Podawaj do sorbetu. Przed podaniem posyp napój całymi jagodami.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE