Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kawa faryzeusz


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kawa faryzeusz to przepis na smaczny i rozgrzewający napój. Do kawy zamiast śmietanki, można wlać łyżkę niskosłodzonego mleka skondensowanego.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 60 ml  rum
    ciemny
  • 2 łyżeczki  cukier
  • 2 szklanki  kawa
  • 2 łyżki  śmietana
    gęsta
  • 4 łyżki  bita śmietana
  • 2 łyżeczki  czekolada gorzka
    wiórki

Sposób przyrządzania:

  1. Rum podgrzej z cukrem, ale uważaj żeby się nie zagotował. Zaparz dwie filiżanki kawy espresso.
  2. Do wysokich szklanek wlej posłodzony rum, a następnie po filiżance kawy.
  3. Do każdej szklanki włóż po porcji gęstej śmietany, delikatnie wymieszaj.
  4. Na wierzchu kawy połóż po 2 łyżki bitej śmietany i posyp wiórkami czekolady.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

kawaprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE