Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kawa faryzeusz


16.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kawa faryzeusz to przepis na smaczny i rozgrzewający napój. Do kawy zamiast śmietanki, można wlać łyżkę niskosłodzonego mleka skondensowanego.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 60 ml  rum
    ciemny
  • 2 łyżeczki  cukier
  • 2 szklanki  kawa
  • 2 łyżki  śmietana
    gęsta
  • 4 łyżki  bita śmietana
  • 2 łyżeczki  czekolada gorzka
    wiórki

Sposób przyrządzania:

  1. Rum podgrzej z cukrem, ale uważaj żeby się nie zagotował. Zaparz dwie filiżanki kawy espresso.
  2. Do wysokich szklanek wlej posłodzony rum, a następnie po filiżance kawy.
  3. Do każdej szklanki włóż po porcji gęstej śmietany, delikatnie wymieszaj.
  4. Na wierzchu kawy połóż po 2 łyżki bitej śmietany i posyp wiórkami czekolady.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE