Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Koktajl Ceylon Tea


16.06.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy ze słomką.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  herbata
    bardzo mocna, aromatyczna, świeżo zaparzona, lekko schłodzona
  • 2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 szczypta  imbir
  • 200 ml  arak
  • 4 plastry  cytryna
  • lód w kostkach
  • cukier
    do oprószenia cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Bardzo zimną herbatę, sok z cytryn, arak oraz imbir miksujemy nie krócej niż przez 30 sekund.
  2. Rozlewamy do wysokich szklanek napełnionych do 1/3 wysokości kostkami lodu, na wierzchu kładziemy plasterek cytryny obficie oprószony cukrem.



Przepis dodany przez:

gabriela-kraszewska

Posty : 0

Przepisy: 18


Zobacz więcej na temat:

koktajleprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE