Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Koktajl owocowy


21.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Koktajl owocowy to przepis na zdrowy, orzeźwiający napój. Można go podawać z paluchami w cukrze lub biszkoptami.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g   jogurt naturalny
  • 400 ml  mleko
  • 250 g  kefir
  • 3 łyżki  cukier puder
  • 1 łyżka  miód
  • 1/4 szklanki  sok z malin
  • 400 g  borówki amerykańskie
  • 1 szklanka  jeżyny
    mrożone

Sposób przyrządzania:

  1. Borówki umyj, wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj jogurt, mleko, kefir, miód, cukier i sok z malin. Zmiksuj na gładki koktajl. Schłodź w lodówce.
  2. Gotowy koktajl przelej do szerokich szklanek i do każdej porcji dodaj mrożone jeżyny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE