Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
- 400 g kefir
lub naturalne, zsiadłe mleko - 2 sztuki ogórek zielony
- 1 łyżka keczup
- 2 łyżeczki sos sojowy
- 2 łyżki zielenina
drobno posiekana- koperek, natka pietruszki, rzeżucha - 1 ząbek czosnek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych ogórki lekko rozdrabniamy.
- Czosnek siekamy i wraz z keczupem, sosem sojowym, przyprawami oraz szklanką kefiru rozbiajmy w malakserze.
- Gdy składniki dokładnie się rozdrobnią, dodajemy pozostały kefir oraz zieleninę.
- Całość miksujemy przez 3 s.
- Koktajl podajemy dokładnie spieniony, zaraz po przygotowaniu.