Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Koktajl z mango i imbirem na wodzie kokosowej


23.03.2019
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Od kilku lat woda kokosowa to prawdziwy hit wśród gwiazd kina czy muzyki zza Oceanu. Okazuje się bowiem, że napój pozyskiwany z młodych, jeszcze zielonych owoców palmy świetnie nawadnia organizm, do tego nie zawiera ani laktozy, ani cukrów - jest więc bezpieczny dla osób z nietolerancją laktozy i cukrzycą.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 330 ml  woda kokosowa
  • 220 g  mango
    dojrzałe
  • 12 g  imbir
    świeży
  • 150 ml  sok pomarańczowy
    świeżo wyciskany
  • 15 ml  sok z cytryny
    świeżo wyciskany
  • 1/4 łyżeczki  kurkuma
    mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mango pokroić na kostkę.
  2. Składniki płynne dokładnie zblendować razem mango i imbirem.
  3. Dodać kurkumę i dokładnie wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

eater

Posty : 28

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE