Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.04.2019 Imieniny: Leona i Łukasza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Koktajl z mango i imbirem na wodzie kokosowej


23.03.2019
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Od kilku lat woda kokosowa to prawdziwy hit wśród gwiazd kina czy muzyki zza Oceanu. Okazuje się bowiem, że napój pozyskiwany z młodych, jeszcze zielonych owoców palmy świetnie nawadnia organizm, do tego nie zawiera ani laktozy, ani cukrów - jest więc bezpieczny dla osób z nietolerancją laktozy i cukrzycą.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 330 ml  woda kokosowa
  • 220 g  mango
    dojrzałe
  • 12 g  imbir
    świeży
  • 150 ml  sok pomarańczowy
    świeżo wyciskany
  • 15 ml  sok z cytryny
    świeżo wyciskany
  • 1/4 łyżeczki  kurkuma
    mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mango pokroić na kostkę.
  2. Składniki płynne dokładnie zblendować razem mango i imbirem.
  3. Dodać kurkumę i dokładnie wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

eater

Posty : 27

Przepisy: 2


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE