Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kompot z truskawek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kompot powinien mieć temperaturę pokojową.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  truskawki
    waga po obraniu z szypułek
  • 1/2 szklanki  cukier
  • 2.5 szklanki  woda
  • 50 ml  koniak
    lub rum

Sposób przyrządzania:

  1. Dokładnie opłukane i odsączone owoce rozkładamy w równych ilościach w kompotierkach, kropimy koniakiem lub rumem, odstawiamy w chłodne miejsce (nie do lodówki), przykrywamy ściereczką.
  2. Owoce mogą stać godzinę lub nieco dłużej.
  3. Z wody i cukru gotujemy syrop, chłodnym zalewamy owoce.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 18


Zobacz więcej na temat:

kompotprzepisy na napoje


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE