Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Mrożona herbata z arbuzem


22.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki saszetki herbaty malinowej
  • 4 plastry  arbuza
  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 1/2 l  zimnej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Herbatę włóż do dzbanka i zalej 0,5 litra zimnej wody. Odstaw na godzinę. Dodaj pokrojoną w plastry brzoskwinię.
  2. Miąższ arbuza pokrój w kostkę i usuń z niego pestki. Ułóż arbuza na talerzyku i schłodź w lodówce przez 2 godziny.
  3. Do wysokiej szklanki wrzuć zamrożonego arbuza, zalej zimną herbatą. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE