Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Mrożona herbata z arbuzem


22.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki saszetki herbaty malinowej
  • 4 plastry  arbuza
  • 1 sztuka brzoskwinia
  • 1/2 l  zimnej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Herbatę włóż do dzbanka i zalej 0,5 litra zimnej wody. Odstaw na godzinę. Dodaj pokrojoną w plastry brzoskwinię.
  2. Miąższ arbuza pokrój w kostkę i usuń z niego pestki. Ułóż arbuza na talerzyku i schłodź w lodówce przez 2 godziny.
  3. Do wysokiej szklanki wrzuć zamrożonego arbuza, zalej zimną herbatą. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE