Dzisiaj jest: Środa, 29.01.2020 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Napój truskawkowy


03.06.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Najlepiej smakuje sączony przez słomkę.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  truskawki
  • 3 szklanki  woda
  • 1/2 sztuki  skórka z cytryny
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 4 łyżki  cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Wodę z dodatkiem cytrynowej skórki zagotowujemy, odstawiamy do schłodzenia.
  2. Opłukane, odsączone truskawki lekko rozdrabniamy, przesypujemy cukrem pudrem i, pod przykryciem, odstawiamy na godzinę.
  3. Zmacerowane z cukrem truskawki przecieramy przez perlonowe sito, kilkakrotnie przepłukujemy przegotowaną wodą, aż na sicie pozostaną wyłącznie pestki.
  4. Dodajemy sok z cytryny i, gdy trzeba, całość lekko dosładzamy łyżką płynnego miodu.
  5. Napój podajemy w wysokich szklankach.



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

przepisy na napojetruskawki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE