Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Rozgrzewający napój na zimowe dni


27.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawać na ciepło.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 łyżeczki  Cykoriada
    polecana wersja: Żeń-Szeń lub Klasyczna
  • 1 szczypta  kardamon
  • 1 szczypta  cynamon
  • 1 szczypta  imbir
  • 1 łyżka  miód
  • 1 łyżeczka  kakao
  • 100 ml  woda
  • 200-300 ml  mleko
    wcześniej podgrzane

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotuj pod przykryciem wodę z dodatkiem kardamonu, cynamonu, imbiru, kakao i miodu.
  2. Po upływie 2-3 minut od momentu wrzenia zdejmij z ognia, dodaj Cykoriadę oraz mleko. Dokładnie wymieszaj. GOTOWE!



Przepis dodany przez:

katarzyna_fly

Posty : 0

Przepisy: 16


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE