Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Smoothie buraczano-imbirowe


15.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Smoothie buraczano-imbirowe to smaczny i zdrowy koktajl. Przed podaniem smoothie można udekorować ulubionymi kiełkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 g  imbir
    świeży
  • 1 pęczek  botwinka
    z liśćmi
  • 2 sztuki  sałata rzymska
  • 200 g  marchew
    młoda
  • 2 sztuki  jabłka
  • 300 ml  jogurt naturalny
  • 1 łyżka  miód
  • 1 szczypta  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki, buraczki, imbir i jabłka umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Liście botwinki odłóż. Z tak przygotowanych składników wyciśnij sok za pomocą sokowirówki.
  2. Sałatę i liście botwinki zmiksuj blenderem i dodaj do wyciśniętego soku. Następnie wlej do mieszanki jogurt, miód i szczyptę soli. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maggie

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE