Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Faszerowane udka z grilla


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Faszerowana udka z grilla to pomysł na urozmaicenie tradycyjnego grilla. Farsz do udek można wzbogacić dodając pokrojoną mozzarellę, fetę lub ser pleśniowy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  kurczak
    udka
  • 2 łyżki  natka kolendry
    posiekana
  • 2 łyżki  bazylia
    listki
  • 40 g  ser parmezan
  • 4 sztuki  papryka czerwona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Udka dokładnie oczyść, opłucz i osusz. Następnie nożem delikatnie poluzuj skórę, nie odrywając jej całkiem od mięsa. Papryki umyj pod bieżącą wodą.
  2. Bazylię opłucz, drobno posiekaj. Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach i połącz z bazylią oraz kolendrą. Mieszankę równomiernie rozłóż pod skórką kurczaka.
  3. Udka mocno oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem, a następnie razem z paprykami ułóż na grillu. Składniki piecz przez 20 minut, od czasu do czasu ostrożnie przewracając na drugą stronę.
  4. Papryki zdejmij z grilla, a udka podpiecz jeszcze chwilę, aż nabiorą złotego koloru. Z warzyw usuń skórkę oraz gniazda nasienne. Miąższ pokrój w grubsze paseczki. Papryki podawaj jako dodatek do grillowanych udek.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Zobacz więcej na temat:

faszerowane udkaprzepisy na grilla


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE